Bericht van wethouder Dick Visser 10 april 2021

Beste Vlielanders,

Inmiddels is het april en zitten we al bijna vier maanden in een lockdown. Gelukkig mogen en kunnen we allemaal nog wel reizen. Daar maken vooral onze gasten ook gebruik van.

Zo hadden we afgelopen paasweekend behoorlijk wat mensen op ons eiland die ook allemaal met de boot heen en weer moesten. Neem daar de bijzondere weersomstandigheden bij en dan weet je dat daar best wel eens wat momenten uit voort komen dat het veel improvisatie vergt om alles goed te laten verlopen. Bij Doeksen moest op het laatste moment de dienstregeling aangepast worden vanwege het uitvallen van de sneldienst. Veel passagiers moesten omgeboekt worden hetgeen tot volle boten heeft geleid.

In de Dorpsstraat was het weer even wennen aan de drukte maar dit heeft geen onwenselijke situaties opgeleverd. Inmiddels houden de meeste mensen wel afstand of worden ze er door anderen wel op gewezen. Zo maken we ons langzaam weer klaar voor de komende feestdagen en de zomer.

In de media verschijnen gelukkig ook de eerste berichten dat we mogelijk vanaf eind april weer wat meer ruimte krijgen en ook de terrassen weer open kunnen. Dit geeft dan voor de horeca weer ruimte, fijn als de gasten daar weer terecht kunnen.

Meer ruimte voor allerlei activiteiten, daar worden we allemaal blij van want volgens mij zijn we er allemaal wel klaar mee.

Helaas zullen er ook nog wel wat beperkingen blijven. Het is nog lang niet zover dat we het coronavirus de baas zijn. En ook ondanks dat een groot deel van ons al gevaccineerd is blijven er ook nog steeds besmettingen plaats vinden.

Daarom moeten we ons allemaal goed aan de regels blijven houden, zodat we het virus beheersbaar houden maar tegelijk ook zoveel mogelijk vrijheid krijgen.

Reacties (0)

Plaats een reactie