Bericht van burgemeester Tineke Schokker (8 augustus 2020)

Ik ben wel klaar met het virus

Was het maar zo simpel. Want wij zijn misschien ‘wel klaar met het virus’, maar het virus is duidelijk nog niet klaar met ons. En dus kwam premier Rutte terug van vakantie om toch weer een persconferentie te geven. Een persconferentie met een duidelijke boodschap. Het corona-virus is niet verslagen en dat betekent dat we ons nog steeds aan de basisregels moeten houden. Om te voorkomen dat het virus op grote schaal oplaait en nog meer slachtoffers maakt en ook om te voorkomen dat er strengere maatregelen nodig zijn.

Premier Rutte was donderdagavond duidelijk: het is belangrijk dat we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen. Laat je testen als je klachten hebt, ook als je klachten mild zijn. Werk mee aan contactonderzoek zodat een grote uitbraak voorkomen kan worden. De afgelopen weken is duidelijk geworden dat het aantal besmettingen toeneemt terwijl het aantal testen terugloopt. Dat is een duidelijke waarschuwing.

Het blijkt dat veel besmettingen in de huiselijke kring plaatsvinden. Natuurlijk is het gezellig om vrienden en familie uit te nodigen. Maar houd je ook thuis aan de maatregelen, want een ongenode gast, het corona-virus, staat in de startblokken om ook langs te komen. Dus blijft de 1,5m afstand belangrijk, net als regelmatig handen wassen, zoveel mogelijk thuis werken en drukte vermijden.

Ook voor ons als inwoners en gasten hier op Vlieland is het nog steeds zaak ons aan alle maatregelen te houden. Het lijkt misschien zo op het oog een zomer als andere zomers. Genieten van Vlieland, fietsen, wandelen, noem het maar op. Maar we moeten ons er tegelijkertijd van bewust zijn dat we nog steeds te maken hebben met het Corona-virus.

Onze premier deed met nadruk een oproep aan jongeren om zich aan de maatregelen te (blijven) houden. Ik herhaal hierbij die oproep, maar dan aan ons allemaal. We kunnen alleen samen het corona-virus in de hand houden. De maatregelen helpen alleen als iedereen de discipline opbrengt om zich er aan te houden. We zijn verantwoordelijk voor ons zelf, maar ook voor anderen.

Tineke Schokker

burgemeester

Reacties (0)

Plaats een reactie