Bericht van burgemeester Tineke Schokker 22 februari 2021

twee keer in de roos

Deze week was voor Vlieland een week met in ieder geval twee markante gebeurtenissen. Beide van belang voor Vlieland en tegelijk totaal verschillend van elkaar: de voordracht voor de nieuwe burgemeester en het vaccineren van ruim 300 inwoners van Vlieland.

De voordracht voor de nieuwe burgemeester

Dinsdagavond was er eerst een besloten vergadering van de gemeenteraad en daarna een bijzondere raadsvergadering. In die bijzondere raadsvergadering is de aanbeveling voor de benoeming van de burgemeester van Vlieland openbaar gemaakt. Mevrouw Hopman heeft als voorzitter van de vertrouwenscommissie eerst verantwoording afgelegd over het proces. Aansluitend heeft zij de aanbeveling voor de benoeming van de burgemeester van Vlieland openbaar gemaakt: de heer Michiel Schrier wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Vlieland. Voor mij als uw huidige burgemeester mooi en eervol om die vergaderingen voor te zitten. Het is met veel genoegen dat ik op deze plek niet alleen de heer Schrier van harte feliciteer, maar ook de Vlielanders!

Covid19-vaccinaties

Afgelopen dinsdag werd de Bolder omgetoverd tot priklocatie. Nils van Mourik van de GGD kwam met zijn mensen naar Vlieland om samen met een heel aantal Vlielanders alles klaar te maken voor de Covid-vaccinaties van de volgende dag. Het is een heel geregel geweest, maar uiteindelijk is het gelukt het vaccineren van de eilanders op hun eiland te laten plaatsvinden. Op Vlieland kreeg o.a. iedereen die boven de 60 is een uitnodiging voor een vaccinatie. Dat op Vlieland (en Schiermonnikoog) nu al de mensen vanaf 60 jaar gevaccineerd worden heeft te maken met de hoeveelheid vaccins die per keer vervoerd worden. Bovendien is het efficiënter om niet voor elke leeftijdscategorie te moeten afreizen als er toch voldoende vaccins naar het eiland komen. Het maken van de afspraak was met name op de eerste dag best een uitdaging. Ondanks het feit dat er 12 medewerkers in het callcenter zaten kwamen de bellers er maar moeizaam doorheen. Geen wonder: in de eerste 45 minuten kwamen er 1775 telefoontjes binnen! Veel belangstelling dus op de Waddeneilanden. Woensdag liep het vaccineren in de Bolder gesmeerd. Brief en legitimatiebewijs tonen, een gezondheidscheck en vervolgens gaan zitten en gevaccineerd worden. Het ging bijna sneller dan dat ik dit opschrijf… Daarna een kwartier wachten, zodat goed in de gaten gehouden kon worden of alles goed ging als je geprikt was. Dat kwartier wachten was wat mij betreft aan de korte kant, want het was heel gezellig; je raakte in gesprek met de lotgenoten die ook hun kwartier moesten ‘uitzitten’. Op 24 maart krijgen degenen die afgelopen woensdag voor de eerste keer gevaccineerd zijn hun tweede prik. De afspraken zijn al gemaakt. Iedereen die heeft bijgedragen aan de ‘prikactie’: van harte bedankt!

Tineke Schokker, burgemeester

Reacties (0)

Plaats een reactie