Bericht van burgemeester Tineke Schokker 20 maart 2021

Corona: het blijft nog steeds spannend! Was er heel lang geen enkel positief testresultaat, inmiddels zijn er verschillende Vlielanders geweest bij wie geconstateerd is dat ze besmet zijn geraakt met het Covid-19 virus. Dat levert zorg en spanning op. In de eerste plaats natuurlijk bij degene die positief is getest. Bij de mensen vlak om de persoon heen, maar ook bij andere Vlielanders.

Je moet als je positief getest bent in quarantaine. Daartoe zijn door mensen die er voor doorgeleerd hebben regels opgesteld. Dat betekent dat, wanneer de regels opgevolgd worden de persoon in kwestie, na de quarantaine weer gewoon aan het werk mag; naar buiten mag; noem het allemaal maar op. En als het een ondernemer betreft kan hij of zij dan weer gewoon (conform de regels) aan het werk en weer gaan ondernemen.

En dan is het aan de rest van ons hier op Vlieland om met compassie om zo’n persoon heen te staan. Heb  begrip voor het feit dat het best spannend is als je in quarantaine moet. Je weet namelijk van tevoren niet of je ziek wordt. Of dat de mensen met wie je in één huis woont niet ook besmet blijken te zijn. En als je weer aan het werk mag, in je eigen bedrijf of bij een baas, dan wil je graag weer gewoon kunnen functioneren. Dan wil je weer welkom zijn op je werk. En dan wil je in je eigen zaak volgens de richtlijnen weer klanten welkom heten.

Laten wij er met z’n allen om denken dat we niet op de stoel van de virologen en andere deskundigen gaan zitten. De regels die zijn opgesteld zijn zó gemaakt dat er ruime marges zitten in bijvoorbeeld de duur van de quarantaine. En dan is het klaar. Dan verdient iemand een warm welkom en als iemand in de (werk)omgeving dat nog spannend vindt: denk even goed na. Met de rug naar iemand toe gaan staan is zo gedaan, maar dramatisch voor degene die blij is weer aan het werk te mogen. Gelukkig is een warm welkom ook zo gemaakt en voor iedereen beter.

Volgende week krijgt de groep mensen die in februari gevaccineerd is hun tweede vaccinatie. Dat is prachtig en geeft voor een deel van ons rust. Ik hoop dat de andere doelgroepen snel ook de kans krijgen gevaccineerd te worden. Maar laten we vooral blijven doen waarin we hier op Vlieland goed zijn: oog hebben voor elkaar en steun bieden waar nodig!

Tineke Schokker, burgemeester

Reacties (0)

Plaats een reactie