Bericht van burgemeester Tineke Schokker (1 april 2020)

Beste inwoners van Vlieland,

Heel dubbel: prachtig weer, maar tegelijkertijd de ongrijpbare dreiging van het coronavirus en de oproep om zoveel mogelijk thuis te blijven. Respect voor de wijze waarop de meeste mensen er hier op Vlieland mee omgaan. Ook respect hoe er in deze lastige tijden hard gewerkt wordt om er voor te zorgen dat het leven hier zo goed mogelijk kan doorgaan.

Leven in zo groot mogelijke veiligheid, maar dat betekent nu ook: in minder vrijheid dan we gewend zijn. Niet in te grote groepen bijeen komen, 1.5m. afstand houden, in de winkels je houden aan de aanwijzingen en nog veel meer. Best lastig allemaal maar wel heel erg nodig.

En we zijn er nog niet. Gisteravond heeft onze minister-president Rutte aangekondigd dat de maatregelen die tot 6 april zouden duren verlengd worden tot en met 28 april. Dat vraagt veel van ons allemaal.

Voor een eiland dat leeft van het toerisme is deze Corona-crisis een extra uitdaging. Toeristen die niet komen, nu iedereen van de minister-president te horen heeft gekregen dat het wenselijk, nee noodzakelijk is zoveel mogelijk thuis te blijven. Niets te plannen voor de meivakantie. Ondernemers die daardoor zorgen hebben over hun bedrijf nu de toeristenstroom niet op gang komt. Mensen die bij de muren opvliegen omdat ze voor het grootste deel van de dag als het ware opgesloten zitten in hun eigen woning.

In deze corona-nieuwsbrief o.a. opnieuw de oproep aan de ouders van de Vlielander jeugd om hun kind(eren) zoveel mogelijk thuis te houden en er voor te zorgen dat ook de jeugd zich houdt aan de richtlijnen: niet te grote groepen en 1,5m afstand houden.

Wat mooi en hartverwarmend is: deze crisis haalt het beste in mensen naar boven. Nog meer dan normaal: oog hebben voor elkaar, steun bieden waar nodig, creatief plannen maken en uitvoeren. Een opgestoken hand, een glimlach een praatje ‘op afstand’ het helpt om ons hier doorheen te slaan. Voor nu: iedereen heel veel sterkte!

De burgemeester van Vlieland,

Tineke Schokker

Reacties (0)

Plaats een reactie