Collegeblog

 • Vlieland, ons grootse kleine eiland

  Een warme zomeravond eind juni in Den Haag: het eerste waddendiner. De 3 waddenprovincies, Groningen, Fryslân en Noord-Holland hadden bestuurders, kamerleden, andere politici, natuurorganisaties, kortom iedereen die van belang kan zijn voor de wadden uitgenodigd.

 • Plastic in de Waddenzee

  Eind november was ik op een ‘werkcongres Plasticvrije Waddenzee’ in Lauwersoog. Vanuit de samenwerkende Waddeneilanden ben ik naar voren geschoven als lid van het Dagelijks Bestuur van de Kimo, de Nederlands-Belgische tak van een organisatie die zich o.a. inzet om het afval in zee te verminderen. Door de recente ramp met de MSC Zoe een heel actueel onderwerp, waarover het laatste woord nog niet is gezegd.

 • Over containers en de schepen die voorbij varen

  Het zou wat zijn; je rijdt met je auto over de snelweg en opeens valt een deel van de lading van de vrachtwagen die voor je rijdt. Een lading stoelen en kussens ligt verspreid over de weg. Ik kan me eigenlijk niet voorstellen dat zoiets zou gebeuren. Je zou de weg niet meer op durven bij de gedachte alleen al.

 • Hoe ziet het leven van een wethouder er uit vijf maanden na de verkiezingen?

  Wij zijn als wethouders benoemd door de gemeenteraad van Vlieland. Voor mij was dat de derde keer.
  In één keer een nieuwe collega tegen over mij op kantoor, nieuwe inzichten, verandering van portefeuilles. We zijn weer op de goede weg: Uiterton vordert en ook de nieuwbouw Zeester gaat gestaag door.

 • Terugblik

  Dit wordt een logboek op het web, het ‘world wide web’, zoals het in de beginjaren nog werd genoemd. Volgens Wikipedia is een web-log of blog “een persoonlijk dagboek op een website, dat regelmatig wordt bijgehouden. Meestal gaat het om teksten die in omgekeerd chronologische volgorde verschijnen.” Het nieuwste bericht staat dus bovenaan.